Кальцій в дієті вагітних: скільки і навіщо він потрібний

Кальцій – необхідний для нормального розвитку кісток і зубів мінерал, життєво важливий для організму, що росте.
Результат проведеного дослідження свідчить про те, що достатнє споживання кальцію під час вагітності може навіть знижувати загрозу викидню і передчасних пологів.
Молочні продукти
Незбиране молоко
Молоко зі зниженою жирністю
Знежирене молоко
Сир Чеддер
Сир Чеддер зі зниженою жирністю
Сир кисломолочний
Йогурт з незбираного молока
Йогурт з молока зниженої жирності (без добавок)
Об'єм порції
200 мл
200 мл
200 мл
30 г
30 г
30 г
150 мл
150 мл
Кальцію на порцію (мг)
236
240
250
221,7
252
114,3
300
243
Джерело кальцію
Сардини консервовані в розсолі (розсіл злити)
Сушений інжир
Мигдаль
Відварений шпинат
Відварена листкова капуста
Сушений ананас
Об'єм порції
100 г
100 г
100 г
100 г
100 г
100 г
Кількість поживних речовин (мг)
540
250
240
160
150
120

Популярні
публікації

INFO POPUP